پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
4340
-
الف
+

کدام فیلم نماینده ایران در اسکار 2021 می‌شود؟

با نماینده‌های احتمالی سینمای ایران برای حضور در جوایز سینمایی اسکار ۲۰۲۱ آشنا شوید.

با نماینده‌های احتمالی سینمای ایران برای حضور در جوایز سینمایی اسکار ۲۰۲۱ آشنا شوید.

به گزارش آی‌فیلم به نقل از خبرآنلاین، فیلم‌های «خورشید»، «جنایت بی‌دقت»، «درخت گردو»، «شنای پروانه» و «روز صفر» آثاری هستند که از مدت‌ها قبل درباره احتمال حضور آنها به عنوان نماینده ایران در بخش اسکار بین‌المللی گمانه‌زنی می‌شد.

ایران درحالی برای معرفی نماینده خود به بخش اسکار تا اول دسامبر ۲۰۲۰، یازدهم آذرماه ۹۹ فرصت دارد که وضعیت اکران در سینمای ایران چندان حال و روز خوشی ندارد، و امسال متاسفانه با بحران شیوع کرونا و بلاتکلیفی در اکران فیلم‌های مهم سینمای ایران در سال گذشته، انتخاب نماینده ایران برای شرکت در اسکار نود و سوم کار سختی نخواهد بود و تنها چند فیلم واجد ویژگی‌های مورد نظر آکادمی اسکار در سال۲۰۲۱ هستند. این در حالی است که این فیلم‌ها برای حضور در این رقابت‌ها، باید در این فرصت کوتاه باقیمانده به اکران در سینماها با شیوه ظرفیت ۵۰ درصدی سالن‌ها و رعایت پروتکل‌ها رضایت دهند.

در حقیقت، فیلم‌هایی که به عنوان نماینده رسمی کشورها در شاخه اسکار بهترین فیلم بین‌المللی اسکار ۲۰۲۱ انتخاب می‌شوند، باید در فاصله زمانی بین ۹ مهر ۱۳۹۸ تا ۱۱ دی ۱۳۹۹ (اول اکتبر ۲۰۱۹ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰) در کشور مبدا اکران شده باشد.

اما کدام فیلم‌ها تا امروز شانس انتخاب شدن به عنوان نماینده ایران برای نود و سومین رقابت را دارند؟ با هم نگاهی به محصولات مهم سینمای ایران در پایان سال ۹۸ و جشنواره سی‌وهشتم می‌اندازیم.

 

«خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی یکی از اسامی مهم این لیست است که در جشنواره فیلم فجر موفق به کسب عنوان بهترین فیلم جشنواره شد. این فیلم، پس از آن، در جشنواره ونیز شرکت کرد و جایزه فانوس جادویی در بخش جنبی و همچنین جایزه مارچلو ماسترویانی را که به استعدادهای نوظهور بازیگر اختصاص پیدا می‌کند، از آن خود کرد.

حالا مجیدی یکی از شانس‌های سینمای ایران برای حضور در رقابت‌های اسکار است؛ چرا که «خورشید» یک حضور بین‌المللی داشته که می‌تواند برای اسکار یک امتیاز باشد. اما این فیلم هنوز فاکتور اصلی یعنی اکران در کشور مبدا را ندارد و باید دید امیر بنان تهیه‌کننده و مجید مجیدی کارگردان «خورشید» برای اکران این فیلم در مدت زمان باقی‌مانده چه برنامه‌ای خواهند داشت.

شهرام مکری و فیلم جدیدش «جنایت بی‌دقت»، دیگر نماینده سینمای ایران در ونیز۲۰۲۰ بودند. فیلمی که گفته می‌شود درباره سینماست و ارتباطی هم به واقعه تاریخی سینمارکس آبادان دارد و البته همین موضوع شاید نکته‌ای منفی برای حضور این فیلم به عنوان گزینه نهایی هیات انتخاب نماینده سینمای ایران برای معرفی به اسکار باشد.

شهرام مکری اگر چه در ونیز توانست جایزه بهترین فیلمنامه اورجینال را برای «جنایت بی‌دقت» از آن خود کند اما به نظر می‌رسد در رقابت احتمالی با فیلم «خورشید» شانس چندانی برای حضور به عنوان نماینده ایران در بخش بین‌المللی اسکار نود و سوم نداشته باشد و باید دید هیات انتخاب به این کارگردان جوان و شیوه‌های نوآورانه‌اش در فیلمسازی اقبال نشان می‌دهند یا باز هم به تجربه و نام‌آشنا بودن کارگردان کهنه‌کار سینمای ایران رای خواهند داد.

اما درباره اکران داخلی فیلم «جنایت بی‌دقت» هم، به گفته کارگردانش، برای اکران در نیمه دوم سال ۹۹ آماده خواهد شد، اما اینکه فیلم چه زمانی اکران می‌شود و آیا به مهلت اسکار برای اکران در کشور مبدا می‌رسد یا خیر هنوز مشخص نیست.

«درخت گردو» آخرین ساخته محمدحسین مهدویان که واقعه تلخ بمباران شیمیایی سردشت و پدری که فرزندانش در این واقعه شیمیایی شده‌اند را به تصویر می‌کشد. فیلمی که در همان روزهای جشنواره سی‌وهشتم این اتهام را از سوی برخی رسانه‌های خاص متوجه کارگردانش کرد که فیلمی ضدجنگ ساخته و در فیلمش حتی به نوعی خلبان جنگنده عراقی را هم قربانی نشان داده است. «درخت گردو» از این حیث، اگر بتواند پخش‌کننده مناسبی پیدا کند و به خوبی برای اعضای آکادمی اسکار عرضه شود، شاید با سابقه‌ای که از علاقه اسکار به چنین موضوعاتی سراغ داریم بتواند مورد استقبال قرار گیرد و حداقل در میان نامزدهای اولیه این رقابت مهم قرار گیرد. اما این فیلم هم مانند دیگر فیلم‌های مهم سینمای ایران هنوز در داخل کشور هم به نمایش درنیامده و از اکران آن در خارج از کشور یا جشنواره‌های بین‌المللی هم خبری در دست نیست.

«شنای پروانه» یکی دیگر از فیلم‌های مهم سینمای ایران در جشنواره سال گذشته بود. فیلمی به کارگردانی محمد کارت و تهیه‌کنندگی رسول صدرعاملی که توانست شش سیمرغ را در سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر از آن خود کند. «شنای پروانه» تنها فیلمی است که تا به امروز در سینماها به نمایش درآمده است و اکرانی هرچند محدود و کوتاه را پشت سر گذاشته است. فیلم محمد کارت اما هنوز هیچ حضور بین‌المللی در جشنواره‌های خارج از کشور را تجربه نکرده و به نظر نمی‌رسد برای پخش آن در کشورهای دیگر برنامه خاصی وجود داشته باشد.

«روز صفر» اولین ساخته سعید ملکان هم یکی از فیلم‌هایی بود که در جشنواره سی‌وهشتم مورد توجه قرار گرفته و زمزمه‌هایی درباره اینکه این فیلم از نظر ساخت در حد استانداردهای بین‌المللی است و می‌تواند نماینده ایران در اسکار باشد وجود داشت. اما آن طور که پیش از این و بارها مشخص شده اسکار چندان روی خوشی به فیلم‌های ملی نشان نمی‌دهد و این فیلم نمی‌تواند میان اعضای آکادمی با استقبال روبه‌رو شود. از سوی دیگر هنوز خبری از اکران «روز صفر» نیست و اینکه سازندگان و سرمایه‌گذاران فیلم چه برنامه‌ای برای نمایش فیلم در سینماها دارند سوالی است که هنوز پاسخی برای آن وجود ندارد.

بیشتر بخوانید:

«در جستجوی فریده» نماینده ایران در اسکار

واکنش کارگردان «متری شیش و نیم» به انتخاب نماینده اسکار

اسکارلت جوهانسون پردرآمدترین بازیگر زن

۹ کشور دیگر نمایندگان خود را به اسکار معرفی کردند

ا.ا/ س.م

نظر شما
ارسال نظر